Van harte welkom

Van harte welkom op mijn gedichtenblog. U mag de gedichten ongewijzigd gebruiken met vermelding van mijn naam. Voor het verzorgen van een lezing met voordrachten kunt u contact opnemen via cobytjeert@live.nl Er is ook een volledig programma voor Kerst en Pasen.
Nieuwsberichten en recensies van mijn boeken: http://www.bestelmijnboek.com/auteur-coby-poelman/ Ook is er een interview te beluisteren, https://soundcloud.com/user-671424345/interview-coby-poelman-duisterwinkel-10-07-2017

dinsdag 18 december 2018

Vredebrenger van vandaag

Vandaag was Hij bij mij, de Engel
die ook in Lukas bij Maria was,
niet fel verlicht of hemels blinkend,
toch was Hij er door wat ik las
en me verplaatste in het meisje,
de woorden hoorde met haar hart,
bedenkend wat dit eeuwen later
persoonlijk mij te zeggen had.

Is het voor ieder weggelegd
Hem in of om je heen te voelen,
engelen hebben veel gezegd
Godsvrede voor het volk bedoelend,
misschien komen nog mensen samen
die van Zijn nieuws hebben gehoord
maar die nog niet kunnen beamen
ook mij geschiede naar Uw woord.

Verwachtend loop ik door de kamer
met engelwoorden in mijn hart,
weer onderweg naar Zijn geboorte
en naar Zijn wederkomst op aard,
neuriënd de engelwoorden
voor enkele herders in het veld
die ook vandaag voor ieder gelden,
dat heeft Hij mij zojuist verteld.

Coby Poelman - Duisterwinkel

2 opmerkingen:

  1. Coby, ik bedenk me ineens... zo vaak vragen mensen me of ik mooie stukjes weet voor een advents of kerstdienst... heb jij een kerstbundel?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Marja, ja ik heb heel veel kerstgedichten geschreven. Ik gebruik ze in de vieringen die ik verzorg voor PCOB afdelingen en andere verenigingen. Ik heb 4 verschillende liturgieën omdat ik door sommige verenigingen ieder jaar weer gevraagd wordt. Ook kerstverhalen heb ik voor deze middagen geschreven. Een groot aantal advents- en kerstgedichten staan in mijn bundel "Het pinkstert!" Dat is een bundel voor de christelijke feestdagen, hemelvaart, Pasen, Pinksteren, Kerst en Advent. Op dit moment even niet zichtbaar op de website bol.com vanwege vakantie van de drukker maar vanaf 2 januari weer in de handel. Ik heb zelf nog enkele exemplaren op voorraad. Er staan 3 kerstverhalen in de bundel "Granaatjes met een gouden slot" en er staan 1 kerstverhaal en 1 paasverhaal in de bundel "Beleef de dag" (de laatste is ook na 2 januari weer in de verkoop)

      Verwijderen