Van harte welkom

Van harte welkom op mijn gedichtenblog. U mag de gedichten ongewijzigd gebruiken met vermelding van mijn naam. Voor het verzorgen van een lezing met voordrachten kunt u contact opnemen via cobytjeert@live.nl Er is ook een volledig programma voor Kerst en Pasen.
Nieuwsberichten en recensies van mijn boeken: http://www.bestelmijnboek.com/auteur-coby-poelman/ Ook is er een interview te beluisteren, https://soundcloud.com/user-671424345/interview-coby-poelman-duisterwinkel-10-07-2017

dinsdag 4 september 2018

Maatje groter


Soms word je in het leven geconfronteerd met kleine veranderingen. Eén daarvan is dat je een maatje meer krijgt met alle gevolgen van dien.
Kom je in de winkel, dan zijn er rekken vol leuke charmante kledingstukken maar die gaan meestal maar tot maat D. Heb je een grotere maat nodig dan moet je eigenlijk een speciaalzaak bezoeken maar als je gewend bent altijd bij de kringloop te kopen dan schrik je je wezenloos als je voor een kledingstuk dat bijna niemand ziet 90 euro moet neertellen.
Dan wordt je creativiteit geprikkeld. Het wordt een sport om te zoeken naar creatieve oplossingen.
Je krijgt opeens oog voor maattabellen en aan de hand van de instructies leer je hoe de maat te meten. Dan begint de kringlooptocht. Je let opeens op andere dingen dan op jurkjes, bloesjes, rokjes, broeken. In je hoofd heb je de merknamen onthouden van de speciale aanbevelingen voor goed zittende kleding op dit gebied. 
Dan opeens na ongeveer 8 kringloopzaken te hebben bezocht zie je bij de 9e wat je zoekt. Opgewekt reken je af. 1,50 voor een topmerk in nieuwstaat. Op naar de volgende kringloop.
Inmiddels is het gelukt om 7 prachtige exemplaren te bemachtigen voor totaal 11 euro.
De een zit wel beter dan de ander maar met wat naaiwerk zijn ze inmiddels allemaal prettig te dragen. Die met de afzakbandjes hebben 10 cm. boven de sluiting een elastiek van linker naar rechter schouderbandje gekregen in bijpassende kleur. Die iets te strak zat is voorzien van een verlengstukje aan de sluiting, die omhoog kroop heeft de verstelbandjes op maximaal en steekt toch weer die metaalallergie de kop op dan is een half inlegkruisje zo bereidwillig om zich er tegenaan te laten vlijen.
Ik mag tegenwoordig voor meer personen uitkijken naar een maatje meer. 

Coby Poelman - Duisterwinkel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten