Van harte welkom

Van harte welkom op mijn gedichtenblog. U mag de gedichten ongewijzigd gebruiken met vermelding van mijn naam. Voor het verzorgen van een lezing met voordrachten kunt u contact opnemen via cobytjeert@live.nl Er is ook een volledig programma voor Kerst en Pasen.
Nieuwsberichten en recensies van mijn boeken: http://www.bestelmijnboek.com/auteur-coby-poelman/ Ook is er een interview te beluisteren, https://soundcloud.com/user-671424345/interview-coby-poelman-duisterwinkel-10-07-2017

dinsdag 24 mei 2011

De pluisjes in de Pinksterdienst

In haar witte toga
stond ze midden in de kerk
te blazen als de wind
tegen de uitgebloeide
paardebloem

pluisjes cirkelden rondom
beschenen door het licht
van de door glas in lood
komende zon

het is als met de wind
je ziet hem
door de dingen die bewegen
net als de pluisjes
neerdalend op uitgesleten tegels

zo is de Geest,
je ziet hem in de liefde
in al wat goed is,
vruchten geeft

het is Gods adem
die de Geest beweegt.

Coby Poelman-Duisterwinkel

Het onderste kunstwerk is van Reinder Homan.

Naar aanleiding van het gedicht heeft Jolien .... een scrap gemaakt, zo schreef zij onder dit gedicht op http://cobypoelman.gedichtensite.nl. Helaas weet ik haar achternaam niet. U ziet haar scrap hier bovenaan ingevoegd.
Mocht je dit lezen Jolien, ik zou heel graag ook je achternaam hier voor de volledigheid vermelden. Heel hartelijk dank, ik vind het erg mooi!

2 opmerkingen:

 1. Dag Coby,

  Van je pinkstergedichten heb ik weer genoten. Razdo klaagt dat hij de vroegere Trouwdichters niet kan vinden. Ik ben hem aan het informeren en zal jouw blog ook aan hem doorgeven, hoewel jij gelukkig ook nog op Trouw/Schrijf gedichten plaatst.

  Veel nieuwe inspiratie toegewenst, maar dat zal wel lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Erica, wat leuk om hier reacties van jou te lezen. Fijn ook dat je mijn blog aan Razdo doorgeeft en me liet weten dat hij me op Trouw.nl niet meer kon vinden. Op Trouw/religie en filosofie en op Trouw/schrijf bij boekrecensies en poëzie heb ik nog regelmatig nieuwe poëzie geplaatst, alleen niet meer op de blogs en daar zal hij de gedichten gemist hebben.
  Hartelijk dank voor je mooie reacties en je bericht! Hartelijke groet van Coby.

  BeantwoordenVerwijderen