Van harte welkom

Van harte welkom op mijn gedichtenblog. U mag de gedichten ongewijzigd gebruiken met vermelding van mijn naam. Voor het verzorgen van een lezing met voordrachten kunt u contact opnemen via cobytjeert@live.nl Er is ook een volledig programma voor Kerst en Pasen.
Nieuwsberichten en recensies van mijn boeken: http://www.bestelmijnboek.com/auteur-coby-poelman/ Ook is er een interview te beluisteren, https://soundcloud.com/user-671424345/interview-coby-poelman-duisterwinkel-10-07-2017

donderdag 21 april 2011

Stille moederdag

Op deze stille moederdag
denk ik aan alle kinderen
van wie de moeder niet meer is,
vandaag een dag is van gemis.

Geef Heer dat juist op deze dag
Uw liefde hen omringen mag.


Coby Poelman-Duisterwinkel

Gepubliceerd in de bundel "Geloofsvreugde" (2013)

1 opmerking:

  1. Dit gedicht snijdt door mijn ziel. Als je zelf geen kinderen hebt en je moeder is net overleden, is Moederdag een dag waarop je meermalen moet slikken. Je was gewend op Moederdag je moeder te bezoeken en haar een cadeautje te geven en nu word je extra aan haar dood herinnerd. Je kunt op deze dag ook niet met vriendinnen of familieleden bellen, omdat deze hun kinderen op bezoek hebben wegens Moederdag. Wat ik hierboven schreef, geldt ook voor Vaderdag. Het is ontroerend dat je in je gedicht aan degenen denkt die geen moeder meer hebben.

    BeantwoordenVerwijderen