Van harte welkom

Van harte welkom op mijn gedichtenblog. U mag de gedichten ongewijzigd gebruiken met vermelding van mijn naam. Voor het verzorgen van een lezing met voordrachten of een workshop kunt u contact opnemen via cobytjeert@live.nl Er is ook een volledig programma voor Kerst en Pasen.
Mijn boeken zijn verkrijgbaar bij de boekhandel, bol.com, www.bestelmijnboek.nl https://boekentips.com/boek/9200000018282885/geloofsvreugde Voordrachten zijn te beluisteren op https://www.luistergedichten.nl/index.php/component/comprofiler/userprofile/905-poelman
Iedere maandagmiddag rond 16.15 uur draag ik voor in een radioprogramma op http://www.radiowesterkwartier.com
Dit wordt herhaald op dinsdagmorgen rond 10.15 uur. Ook is er een interview te beluisteren, https://soundcloud.com/user-671424345/interview-coby-poelman-duisterwinkel-10-07-2017

zaterdag 23 april 2011

Een heerlijke morgen

Het groen en blauw zingt
door mijn venster
van opstanding en leven,
adem wasemt over het veld,
de merel dribbelt etend.

De waterlelie rust nog dicht
achter de uitgelopen beuk.
Straks zal de bloem
zich glorieus ontvouwen.

Ik zal me kleden om
dit wonder van dichtbij
te aanschouwen.

Coby Poelman-Duisterwinkel

Vrij naar Mattheüs 6 : 25 - 34


Eén van de gedichten die is gepubliceerd in het bijbels dagboek "Kruimkens van 's Heeren tafel 2013".
(In deze uitgave is ook mijn kerstverhaal gepubliceerd. Een verhaal dat zich afspeelt op het Groninger platteland in en rond het kerkje dat boer Harkema gebouwd heeft op zijn erf in het buitengebied van Aduard.)

Het onderste schilderij is van Vlaho Bukovac, Waterlelies, 1898

Hij werd geboren in Cavtat, Kroatië, woonde in Amerika, Parijs, Zagreb en Praag en verbleef lange periodes in Engeland en Wenen. Waar de talentvolle schilder Vlaho Bukovac (1855-1922) zich ook vestigde, overal genoot hij binnen de kortste keren faam en erkenning. Hij exposeerde succesvol op diverse Parijse Salons, de eerste Weense Secession tentoonstelling, de tweede en vierde Biënnale van Venetië en de Wereldtentoonstelling van Parijs in 1900. Het Gemeentemuseum Den Haag toont een groot overzicht uit de glansrijke carrière van deze veelzijdige schilder die in Nederland niet eerder te zien is geweest.

Bron http://www.gemeentemuseum.nl/index.php?id=036175

Geen opmerkingen:

Een reactie posten