Van harte welkom

Van harte welkom op mijn gedichtenblog. U mag de gedichten ongewijzigd gebruiken met vermelding van mijn naam. Voor het verzorgen van een lezing met voordrachten kunt u contact opnemen via cobytjeert@live.nl Er is ook een volledig programma voor Kerst en Pasen.
Nieuwsberichten en recensies van mijn boeken: http://www.bestelmijnboek.com/auteur-coby-poelman/ Ook is er een interview te beluisteren, https://soundcloud.com/user-671424345/interview-coby-poelman-duisterwinkel-10-07-2017

maandag 5 september 2022

Meerstemmig


Heer, hoe klinkt Uw stem,

dat vraag ik me soms af,

is die als een tenor

of lager, als een bas,

misschien een zachte bariton,

ach maakt het wel iets uit,

wanneer ik luister naar ons koor

hoor ik Uw stemgeluid.


U zingt in alle leden,

U troont op onze zang,

U stemt in ons de tonen,

Uw stem klinkt levenslang!


Coby Poelman-Duisterwinkel

3 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi geloofsgedicht, Coby. Ik denk best wel eens na over Zijn stem.

  Johannes zegt dat die klonk als een bruisende rivier of waterval of luide donder. Johannes en als het geluid van harpisten die op hun harpen spelen. Of cithers. Dat klinkt net als in jouw gedicht. Meerstemmig.

  Ik vind het elke keer weer fijn om even je gedicht te lezen als je iets nieuws plaatst. Ik zie dat in mijn side-bar, goed geheugensteuntje anders zou ik niet langskomen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O wat fijn Aritha, dankjewel! Dit gedicht heb ik geschreven n.a.v. een aansprekende preek die ik zondagmorgen hoorde. Het ging over de stem van de Herder, de stem van een dierbare en wat de stem van een heel dierbare voor betekenis kan hebben in ons leven. Zo begon ik na te denken over de stem van God en omdat ik in een koor zing kwam de rest vanzelf. Mooi dat je nog even schrijft over wat er in Johannes staat over de stem van God. Wij hebben Zijn stem in het echt nooit gehoord zo bedacht ik en dan ga je verder nadenken.

   Verwijderen