Van harte welkom

Van harte welkom op mijn gedichtenblog. U mag de gedichten ongewijzigd gebruiken met vermelding van mijn naam. Voor het verzorgen van een lezing met voordrachten kunt u contact opnemen via cobytjeert@live.nl Er is ook een volledig programma voor Kerst en Pasen.
Nieuwsberichten en recensies van mijn boeken: http://www.bestelmijnboek.com/auteur-coby-poelman/ Ook is er een interview te beluisteren, https://soundcloud.com/user-671424345/interview-coby-poelman-duisterwinkel-10-07-2017

woensdag 12 september 2018

Leuk nieuws

Vorige week kreeg ik een uitnodiging van de Erasmus universiteit Rotterdam.
Mijn gedicht Diploma - uitreiking is in een kunstwerk verwerkt en in neon letters aangebracht op de wand van de eerste verdieping in Sanders Law Library.
De kunstenaar Toni Burgering die ooit de bekende dichtregel van Lucebert in neon heeft vervaardigd heeft ook mijn gedicht in neon verwerkt en ook nog in een miniatuur afstudeerbeeld dat uitgereikt wordt aan studenten die de bul ontvangen.
We wisten in 2016 al dat dit ophanden was maar nu is het dan eindelijk zover dat het klaar is en we het mogen bekijken. Ik zal jullie via mijn blog op de hoogte houden.

Het gedicht waar het om gaat:

Diploma-uitreiking

Veelkleurig schilderen we
delen van het leven,
een groot vlak sociaal
boven het cultureel,
door ’t hele doek
zien we onszelf verweven,
hier iets te weinig,
daar weer iets te veel.

Het sociale buigt zich
naar de ander over,
het culturele haalt
het anders in de ander boven,
ziet het ontplooien in verrassend
tot een gouden zonneboog.

Zo komen we tot de voltooiing,
zo vliegeren we naar omhoog!

Coby Poelman - Duisterwinkel

6 opmerkingen: