Van harte welkom

Van harte welkom op mijn gedichtenblog. U mag de gedichten ongewijzigd gebruiken met vermelding van mijn naam. Voor het verzorgen van een lezing met voordrachten kunt u contact opnemen via cobytjeert@live.nl Er is ook een volledig programma voor Kerst en Pasen.
Nieuwsberichten en recensies van mijn boeken: http://www.bestelmijnboek.com/auteur-coby-poelman/ Ook is er een interview te beluisteren, https://soundcloud.com/user-671424345/interview-coby-poelman-duisterwinkel-10-07-2017

zaterdag 14 november 2015

In rouw verbonden

Halfstokse vlaggen
ontwimpelen wat was,
onhoorbaar spreekt de stilte
in het mensenhart
verbonden met de ander.

Hoe machteloos,
lam geslagen,

wind wappert rouwbetoon,
dragend het leed
naar waar het wordt gehoord,
naar Wie de laatste vijand
heeft verslagen.

Coby Poelman -Duisterwinkel

4 opmerkingen:

 1. Mooi beschreven Coby... eigenlijk is er altijd wel ergens rouw terwijl er ook feest is, het loopt door elkaar heen. Wij hebben drie dierbaren verloren in een maand tijd, maar allemaal zijn ze bij Hem... dat geeft heel veel troost. Ik hoop dat nabestaanden van slachtoffers van aanslagen die troost ook hebben/vinden...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel veel sterkte Marja, het is zeker een troost dat je dierbaren bij Hem zijn. Dank voor je reactie en verbondenheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt een heel mooi gedicht! Hoe machteloos, lam geslagen zo voelde ik mijzelf toen ik mijn geliefde verloor. ik vind het een practig gedicht waardoor ik ontroerd raak!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank voor je woorden Dirk, heel veel sterkte toegewenst om dit gemis een plekje te geven. In verbondenheid.

  BeantwoordenVerwijderen