Van harte welkom

Van harte welkom op mijn gedichtenblog. U mag de gedichten ongewijzigd gebruiken met vermelding van mijn naam. Voor het verzorgen van een lezing met voordrachten kunt u contact opnemen via cobytjeert@live.nl Er is ook een volledig programma voor Kerst en Pasen.
Nieuwsberichten en recensies van mijn boeken: http://www.bestelmijnboek.com/auteur-coby-poelman/ Ook is er een interview te beluisteren, https://soundcloud.com/user-671424345/interview-coby-poelman-duisterwinkel-10-07-2017

zondag 3 maart 2013

NoordpolderzijlTussen de stilte
lispelen golfjes
onder welluidend
vogelgezang,
fluisteren rietkragen
wind over land,
grazen koelbloedige
Belgische paarden
in kwelders achter
de wakerdijk,
waden kinderen
door het slijk.

Wandelaars
kijken hun ogen uit,
vormen een kleurige
sliert door de polder,
lucht ademt nodigend
Rottumeroog,
de waker geleidt je
indachtig omhoog.

Noordpolderzijl
een lust voor het oog.

Coby Poelman-Duisterwinkel


Gepubliceerd in het januarinummer 2013 van het tijdschrift 'Noorderland'

Bovenstaand schilderij van Noordpolderzijl is één van de cadeaus, die Ranomi Kromowidjojo tijdens haar huldiging in Sauwerd kreeg. Het schilderij is gemaakt door kunstenares Antje Sonnenschein uit Eenrum. Toen Ranomi klein was ging ze vaak met haar oma en haar broer naar de dijk bij Noordpolderzijl. Deze plek heeft haar hart veroverd. Vandaar dat de gemeente Winsum het schilderij aankocht, om het de zwemster cadeau te geven.
"Wat een symboliek: de kleur oranje en de gouden gloed van de zon. Noordpolderzijl is zoals voor velen, ook een geliefde plek van Ranomi. Galerie Het Raadhuis en Antje Sonnenschein zijn trots en hopen dat Ranomi in haar drukke leven een mooi rustpunt vindt als zij kijkt naar Noordpolderzijl!", zegt de kunstenares over het schilderij. (Bron: de Weekkrant)


2 opmerkingen: