Van harte welkom

Van harte welkom op mijn gedichtenblog. U mag de gedichten ongewijzigd gebruiken met vermelding van mijn naam. Voor het verzorgen van een lezing met voordrachten kunt u contact opnemen via cobytjeert@live.nl Er is ook een volledig programma voor Kerst en Pasen.
Nieuwsberichten en recensies van mijn boeken: http://www.bestelmijnboek.com/auteur-coby-poelman/ Ook is er een interview te beluisteren, https://soundcloud.com/user-671424345/interview-coby-poelman-duisterwinkel-10-07-2017

woensdag 6 februari 2013

Leeuwendeel

 
Een rijke leeuw uit Aduard
klaagde: "Wat zijn die banken hard.
Ik lever u een ambachtsman
die leeuwenbanken maken kan."
Nu prijkt hij in de kloosterkerk
als zetel naast zijn meesters’ zerk.

Coby Poelman-Duisterwinkel

Gepubliceerd in het tijdschrift "Terdege"

2 opmerkingen:

 1. Mooi gedicht Coby, leuk dat het gepubliceerd is in het tijdschrift.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjewel Hilly, het was nog een hele studie om uit te vinden wat een dierdicht inhoudt, Terdege riep lezers op een dierdicht te schrijven maar aan dierdichten zijn nog heel veel regeltjes verbonden. Het is erg leuk om op zo'n manier weer iets nieuws te leren.
  Het wielrijdersmuziekkorps van Opende was ook heel blij met het dierdicht "Kater steelt de show". Deze had ik ook naar Terdege gestuurd. Die is niet in de Terdege gepubliceerd maar won op 1001gedichten.nl een prijs en is in één van hun gedichtenbundels opgenomen.
  Weet je dat Kees Stip heel veel dierdichten geschreven heeft? Eén ervan kregen we als voorbeeld aangereikt.

  Hartelijke groet van Coby.

  BeantwoordenVerwijderen